Inovativní řešení pro potravinářství
Potravinářské suroviny na bázi kvasinek Saccharomyces cerevisiae představují moderní a vysoce ceněnou ingredienci v oblasti výživy a kulinářství. Díky přirozeně vysokému obsahu kvalitních bílkovin, esenciálních aminokyselin, komplexu vitamínů skupiny B, minerálních látek a bioaktivních složek, jako jsou betaglukany a manan-oligosacharidy, se využívají nejen jako nutriční obohacení potravin, ale i jako nositelé výrazné umami chuti. Nacházejí uplatnění při výrobě pečiva, cereálních směsí, polévek, omáček, vegetariánských a veganských alternativ, kde zlepšují chuťový profil a nutriční hodnotu finálních výrobků. Jejich přínos je oceňován také v oblasti funkčních potravin a nutraceutik, kde podporují vitalitu, zdraví střevní mikroflóry a posílení imunitního systému, čímž se stávají klíčovou složkou moderní vyvážené stravy. Společnost Mráz Agro je předním zpracovatelem kvasinek Saccharomyces Cerevisiae v Evropě.