Doplněk stravy prověřený staletími

Sušené pivovarské kvasnice (Saccharomyces cerevisiae) představují cenný přírodní zdroj bílkovin, vitamínů skupiny B, minerálů a bioaktivních látek, které podporují imunitu, vitalitu i celkovou odolnost organismu. Oproti lahůdkovému droždí mají výraznější, hořkou chuť. V potravinářství se využívají jako funkční ingredience pro zvýraznění chuti, obohacení pečiva, cereálních směsí, omáček či vegetariánských produktů, zatímco ve farmacii slouží jako základ doplňků stravy a extraktů. Stačí je jednoduše přidat do polévek, salátů, pomazánek nebo cereálií, kde obohatí jídelníček o cenné látky a výraznou chuť. Díky mimořádnému obsahu vitaminů, například až 10× více vitaminu B1 než celozrnný chléb či 20× více folátů než pšenice, jsou ideální pro dlouhodobé užívání, zvláště při únavě, oslabení nebo zvýšené potřebě regenerace.

Funkce:

  • Chuťové efekty
  • Chuťové profily
  • Redukce soli
  • Barvení produktu
  • Maskování
  • Textura
  • Krémovitost

Použití:

  • Polévky, vývary, omáčky a dresinky
  • Aromata a dochucovací směsi
  • Masné a rybí výrobky
  • Hotová jídla
  • Veganské a vegetariánské produkty
  • Rozpustné za studena
  • A další .. 

Napište nám

Nenašli jste informace, které jste potřebovali? Kontaktujte nás skrze formulář níže.

Copyright © 2025