Forma, která drží. Chuť, která vydrží.

Solvarin AB

Popis: 
Termicky modifikovaný, předželatinovaný (bobtnavý) škrob na bázi bramborového škrobu. Má bíložlutou barvu, je rozpustný za studena. SOLVARIN AB je vyrobený termickou úpravou bez chemické modifikace.

Použití: 
SOLVARIN AB je instantní zahušťovadlo se schopností intenzivně vázat vodu. Používá se v široké škále potravinářských produktů např. do majonéz, dressingů, konzerv, kečupů, mléčných výrobků, krémů či ovocných náplní a past jako zahušťovadlo a pojivo. Je odolný vůči smykovému namáhání a nízkému pH. Zlepšuje konzistenci finálního výrobku a pomáhá prodloužit jeho trvanlivost. Používá se rovněž při výrobě sterilizovaných či mražených potravin, tvarohových krémů nebo pomazánek. Nemá sklon k tvorbě gelu, zachovává krémovitou texturu, bez syneréze. SOLVARIN AB je vhodný jak pro horké, tak pro studené systémy, avšak nejlepších schopností dosahuje při rozpouštění ve studené vodě.

O termické modifikaci

Termická modifikace je speciální úprava přírodních surovin, jako je škrob nebo mouka, která probíhá na válcových sušárnách. Touto úpravou získávají suroviny nové vlastnosti a vyšší užitnou hodnotu – tak, aby splňovaly požadavky i náročných zákazníků.

Slovo „modifikovaný“ zde neznamená geneticky upravený, ale pouze popisuje způsob fyzikální nebo enzymatické úpravy. Například škrob (bramborový, pšeničný, kukuřičný či rýžový) je zpracován tak, aby měl lepší funkční vlastnosti. Po usušení se z něj stává surovina, která se běžně používá v potravinářství jako zahušťovadlo či stabilizátor. Takto upravené látky jsou zcela bezpečné, běžně se přidávají i do dětských potravin.

Výhodou je, že díky předvaření na válcové sušárně jsou snadno rozpustné i ve studené vodě, netvoří hrudky a neobsahují žádné chemické přísady – proto ani nenesou žádné „E číslo“.

Napište nám

Nenašli jste informace, které jste potřebovali? Kontaktujte nás skrze formulář níže.

Copyright © 2025