Přírodní úprava. Bez chemie a bez éček.
O termické (tepelné) modifikaci
Termická modifikace je speciální úprava přírodních surovin, jako je škrob nebo mouka, která probíhá na válcových sušárnách. Touto úpravou získávají suroviny nové vlastnosti a vyšší užitnou hodnotu tak, aby splňovaly požadavky i náročných zákazníků.
Slovo „modifikovaný“ zde neznamená geneticky upravený, ale pouze popisuje způsob fyzikální nebo enzymatické úpravy. Například škrob (bramborový, pšeničný, kukuřičný či rýžový) je zpracován tak, aby měl lepší funkční vlastnosti. Po usušení se z něj stává surovina, která se běžně používá v potravinářství jako zahušťovadlo či stabilizátor. Takto upravené látky jsou zcela bezpečné, běžně se přidávají i do dětských potravin.
Výhodou je, že díky předvaření na válcové sušárně jsou snadno rozpustné i ve studené vodě, netvoří hrudky a neobsahují žádné chemické přísady, proto ani nenesou žádné „E číslo“.